Smeermiddelen bevatten een schat aan informatie
over de gezondheid van onze machines

Wanneer er een storing optreedt, kan het vinden van de oorzaak veel tijd, geld en kopzorgen geven. Als u last heeft van een recent of chronisch storingsprobleem, is het misschien tijd om een ​​expert te bellen. Het technische adviesteam van Lubrication-Professional / Noria kan u ter plaatse helpen bij het uitvoeren van inspecties en het uitvoeren van gedetailleerde Root Cause Analysis (RCA) van componenten zoals wentellagers, tandwielen, motoren, pompen en vele andere.

 

 

Met een juist gebruik en het toepassen van een oliemonster kan de juiste olieanalyse worden gedaan. Hetgeen u helpt u de hoofdoorzaken van problemen of gebeurtenissen te analyseren. Het moet u helpen het primaire doel te bereiken: het bepalen van:

 • Wat is er gebeurd
 • Hoe het gebeurde
 • Waarom is het gebeurd
 • Welke maatregelen kan ik nemen om herhaling van de problemen te voorkomen

 

Uiteindelijk komt de oorzaakanalyse neer op drie doelen. 

1. Het eerste doel is precies zoals de naam al aangeeft: het ontdekken van de oorzaak van een probleem of gebeurtenis. 

2. Het tweede doel is om te begrijpen hoe problemen die voortkomen uit de hoofdoorzaak kunnen worden opgelost, gecompenseerd of geleerd. 

3. Het derde en belangrijkste doel is om wat je uit de analyse leert toe te passen om problemen in de toekomst te voorkomen

 

Ons storingsanalyseproces

De storingsanalyseprojecten van Lubrication Professional worden in nauwe samenwerking met de Noria Corporation Noria gerealiseerd. Er worden een reeks stappen gezet die kunnen variëren, afhankelijk van de aard de opdracht, van de storing, de complexiteit en de bijbehorende machinetype(s). 

Elke afdeling wordt geleid door een ervaren hoofdonderzoeker (PI).

 1. Opdracht

  Lubrication Professional wijst Noria technische expert aan als uw hoofdonderzoeker (PI) voor de storingsanalyse op basis van het type en de complexiteit ervan.

 2. Dwang

  Er wordt een dossier van u gevraagd met eventueel beschikbare achtergrondinformatie (foto's, bedrijfsgegevens, storingshistorie, tijdlijn, probleemoplossingsstudies, deskundigenrapporten, laboratoriumwerk, tekeningen, etc.). 

 3. Studie

  Uw PI bestudeert het dossier en brengt een locatie bezoek voor inspecties, interviews, bemonstering en om reële basis oorzaken te bespreken.

 4. Monsternameplaats

  Uw PI geeft een advies voor de meest ideale monsternameplaats en monsternamewijze om zoveel mogelijk goede data te verkrijgen met veel bruikbare analyse resultaten. 

 5. Testen

  Monsters gaan naar het laboratorium om te worden getest . Uw PI zal vooraf met u samenwerken om een ​​testbudget vast te stellen en de bruikbare testen met u door te spreken dat bij de te verwezenlijken doelen past.

 6. Analyse

  Uw PI analyseert en interpreteert de laboratoriumgegevens en levert de eerste bevindingen aan u via een telefonische vergadering.

 7. Levering

  Uw PI levert een eindrapport en herstelplan en plant een nieuw telefoongesprek om eventuele verdere details te bespreken.

Diensten voor storingsanalyse

 • Oorzaakanalyse (RCA)

 •  

  Tribologische onderzoeken

 •  

  Smeermiddelanalyse (olie en vet)

 •  

  Analyse van filterafval

 •  

  Ferrografie en identificatie van slijtagedeeltjes

 •  

  Versnelde levenstesten

 •  

  Metallografie

 •  

  Andere gerelateerde diensten beschikbaar