Het behalen van een ICML-certificaat geeft erkenning aan expertise op het gebied van machinesmering en/of olieanalyse om problemen op te lossen en de betrouwbaarheid van gesmeerde apparatuur te garanderen. Uw werkgever, klanten en collega's herkennen het ICML -logo als een symbool van de vaardigheden en kennis die u door ervaring heeft verworven. ICML-certificering toont aan dat u een professional bent en het vermogen heeft om machinesmering en/of olieanalyses succesvol toe te passen voor uw organisatie of klant.

De International Council for Machinery Lubrication (ICML) is een onafhankelijke wereldwijde non-profitorganisatie die zich, naast de Noria Corporation, inzet voor het succes van smeerspecialisten in hun professionele loopbaan. Met de examens van ICML worden wereldwijd standaarden gerealiseerd en biedt ICML certificeringsexamens aan volgens de ISO-norm 18436-4 en de 18436-5 normeringen. De examens zijn wereldwijd beschikbaar in 11 verschillende talen (Lubrication-Professional heeft in samenwerking met ICML de MLT1 en MLA1 examens ook in het Nederlands beschikbaar gemaakt) zowel op papier als digitaal. 

 

De training van NORIA, ML1 bereidt u voor op de ICML-certificeringsexamens Machinery Lubrication Technician ™ (MLT1) en/of de Machine Lubricant Analyst ™ (MLA1). De examinering wordt gedaan door ICML - "International Council for Machinery Lubrication", een onafhankelijk instituut. Geslaagde kandidaten worden door ICML gecertificeerd en ontvangen een certificaat wat wereldwijd wordt erkent en worden bijgeschreven op hun website. 

 

De ICML-certificering is gericht op het bevorderen van kennis en vaardigheden op het gebied van machine-smering, conditie bewaking, en olieanalyse. Hier zijn enkele belangrijke punten over ICML-certificering:

  1. Om in aanmerking te komen voor een certificering van ICML moet u allereerst voldoen aan de toelatingseisen van ICML

  2. Een een meerkeuze examen succesvol afronden van 100-vragen, met een gesloten boek. 

  3. Een score te behalen van 70%. Deze is vereist om het examen te halen en de certificering te verkrijgen.
  4. Opleiding en/of ervaring: Kandidaten moeten minimaal twee jaar onderwijs of on the job training hebben gehad in een of meerdere vakgebieden: machine-smering, engineering, mechanisch onderhoud en/of andere onderhoudsambachten
  5. Professionele ontwikkeling: ICML-certificering biedt waardevolle erkenning voor professionals in de smeertechnische industrie. Het stelt hen in staat om hun kennis en vaardigheden te valideren en zich te onderscheiden in hun vakgebied.

Kortom, de ICML-certificering is een waardevol hulpmiddel voor smeerspecialisten om hun expertise te vergroten en bij te dragen aan de betrouwbaarheid en efficiëntie van machines.