Anno 2024/2025 heeft de industrie slechts een fractie gerealiseerd van de mogelijkheden die haalbaar zijn door machine betrouwbaarheid. Goede praktijkgerichte opleidingen zijn een "must" om dit te realiseren. 

Onze visie is om smeertechnici een vak met veel plezier en passie te leren. Door het machinepark verdergaand te optimaliseren zodat de winstgevendheid van het bedrijf wordt verhoogd. Uitmuntende smering kan de industrie veel bieden. Wij bieden hulpmiddelen, advieswerk en expertise aan. Wij werken nauw samen met de Noria Corporation om dit te bereiken en werken gezamenlijk projecten uit. Alles om langdurige relaties met onze klanten na te sterven door de best mogelijke service en resultaten te beiden.

Van Correctief naar Proactief onderhoud. Wat is CBM?

Bij onderhoud worden vele onderhoudstermen toegepast: Reactief/Correctief en Preventief onderhoud richten zich voornamelijk op: directe reparatie/vervanging of efficiënt onderhoud.
Het Predictief/Voorspellend of Procatief onderhoud richt zich op het: verminderen/voorkomen van onderhoud dat een storing veroorzaakt.

Feitelijk is (CBM) Conditie Gebaseerd Onderhoud een algemene term waar iedere vorm van onderhoud ondervalt. Iedere vorm van onderhoud geeft een conditie aan en is gebasseerd op een bepaalde afgesproken of ontstane conditie. 

In het onderhoud spreekt men vaak van CBM als Predictief en Proactie onderhoud. Dit is feitelijk onjuist.

Hoe belangrijk is een goed genomen oliemonster?

Succesvolle Olie-Analyses starten met het nemen van een juist oliemonster. Een goed genomen oliemonster wordt in de juiste frequentie genomen met een minimale gegevensverstoring, waardoor de olierapportage betrouwbaar worden kan worden uitgelezen.

Voor en juiste bemonsteringoverweging geldt minmaal:

  • De juiste bemonsterlocatie (kan bij iedere locatie anders zijn)
  • De juiste bemonsterprocedure (vast afgesproken)
  • Goede bemonster hardware (flesje, slangetje, etc.)
  • Het juiste schone monsternameflesje.
  • Goede bemonsterdocumentatie (met zekerheids informatie)

Hoe wordt een vetpistool het beste opgeslagen?

Voorraad vetpatronen (Cartridges) Worden te allen tijde rechtop (verticaal) en met de plastic dop omhoog opgeslagen. Dit voorkomt dat de olie uit de cartridge lekt.

Als een vetpatroon (Cartridge) in een vetpistool wordt achtergelaten, is het het beste om het vetpistool drukloos en afgeveegd met een schone stofvrije doek, om verontreinigingen te verwijderen, in een horizontale positie weg te leggen. Opgeslagen in een schone, koele, droge ruimte. Dit houdt het uitbloeden van de olie tegen aan één eind van het vetpistool. Nu verdeeld de olie zich over de gehele lengte van het vetpatroon.

Laat ons uw vraag weten. Wij beantwoorden deze zo goed mogelijk.